EcoSociaal Ondernemen

Choice4Better zet duurzamere alternatieven in jouw omgeving op de kaart.
Voor een dagelijks leven waarin jij keuzes kan maken die helpen
het welzijn van Mens & Natuur te vergroten.

Ecologisch

Aangezien het doel van Choice4Better is om het aanbod van duurzame en ecosociale goederen en diensten te stimuleren vinden wij het belangrijk om zelf het goede voorbeeld te geven. Dat betekent dat wij voor de bouwstenen van het EcoSociale netwerk al een ‘Choice4Better’ maken.

Om het welzijn van Mens, Dier & Natuur te verhogen en onderdeel van de oplossing te zijn van de uitdagingen die wij samen hebben is in het kader van deze website besloten een ‘groene’ webhost te nemen.

De website van Choice4Better wordt gehost door Vimexx.nl. Op het eigen kantoor gebruikt Vimexx uitsluitend groene stroom. Hun servers staan op Nederlandse bodem in een datacentrum van BIT.

Op de website van BIT claimen zij 100% windenergie van Nederlandse windmolens te gebruiken. De servers van BIT worden gekoeld met aircosystemen die koeling uit de buitenlucht halen. Daarnaast wordt de koele lucht efficient ingezet door gebruik te maken van afgesloten ‘cold corridors’.

Bij aanschaf van apparatuur houden zij rekening met efficiënt energieverbruik en daarnaast ondersteunen zij het gebruik van elektrische voertuigen. Bezoekers van het BIT kunnen gratis hun elektrische auto laden met groene energie.

Bovendien steunen we verschillende goede doelen en steunen we graag stichtingen of verenigingen door middel van sponsoring.

Sociaal

Buiten een ‘Choice4Better’ te maken t.a.v. de producten en services die wij gebruiken om de leefomgeving te respecteren, proberen wij ook het persoonlijk welzijn in ogenschouw te nemen.

Dit doen wij door de eeuwenoude gulden leefregel na te leven; “behandel jouw medemens zoals jij zelf behandelt wilt worden”. Dit wil zeggen dat wij in de communicatie met mensen persoonlijk, solidair en gelijkwaardig contact nastreven.

Daarnaast zijn we transparant in onze aanpak, de besteding van financiën en spelen we niet zomaar je gegevens door aan derden. Lees hier onze privacyverklaring.

Mocht jij nog vragen hebben over het EcoSociaal ondernemen van Choice4Better, neem dan contact op via hallo@choice4better.nl.

Wil jij een duurzame keuze maken?

Gebruik de kracht van 'Choice4Better'!