Over Choice4Better

Omdat wij weten dat jij
de keuze hebt de wereld te creëren
waarin jij wilt leven.

Inspiratie

Overal in Nederland ontstaan initiatieven die binnen de kaders, tegen de logica in, of zelfs buiten het systeem om verandering bewerkstelligen voor een duurzame en ecosociale wereld.

Dit gebeurt als reactie op een economisch model dat de uitbuiting van mens & natuur in haar blauwdruk heeft staan. Een aantal dingen vallen ons op:

  • de groeiende sociale ongelijkheid en ecologische destructie was eerder vooral zichtbaar in de media maar is steeds meer aanwezig in ons alledaagse leven.
  • een politiek debat waarin niemand de wortels van het probleem aan durft te pakken omdat politici worden afgerekend op economische groei.
  • polariserende bevolkingsgroepen die elkaar de schuld geven en dat daarmee de machthebbers in de kaart worden gespeeld, doodsbang voor de eenheid van het volk.
  • het feit dat we niet eerder zoveel rijkdom tot onze beschikking hadden maar dat het aantal mensen dat er van profiteren tegelijkertijd steeds kleiner wordt. Sterker nog, velen zien de kwaliteit van leven en de leefomgeving afnemen.

Steeds meer mensen willen bijdragen aan de oplossing voor de uitdagingen die ons, als mens, confronteren. Zij zijn bereid te keuzes te maken voor een levensstijl die het eigen bestaan niet ondermijnt, maar versterkt. Vanuit het bewustzijn en de kennis dat alles met elkaar verbonden is willen zij gaan voor een betere toekomst.

Choice4Better is geïnspireerd geraakt de voorwaarden te creëren voor een wereld waarin jij wilt leven. Wij zetten duurzame alternatieven op de kaart zodat jij hiervoor kan kiezen!

Floris heeft als doel betekenis te geven aan dit leven. De kunst van leven is onze stem hierin te vinden. Dit project is onderdeel van zijn geluid.

Net als hijzelf, ziet hij mensen om zich heen die zich bewust zijn van de gevolgen van een levensstijl die ons is aangeleerd om van te houden.

Wat ons niet wordt verteld is dat het de basis van ons eigen welzijn ondermijnt. Dat wij onlosmakelijk met mens, dier & natuur verbonden zijn.

Een levensstijl die deze drie factoren respecteert doet dat ook voor ons eigen welzijn.

Veel mensen willen graag een steentje bijdragen aan de oplossing voor de uitdagingen die wij samen hebben; alleen weten zij niet hoe.

Choice4Better is onderdeel van het antwoord.

Hoe Werkt Het Systeem?

Als consument zijn wij gebonden aan loonarbeid om inkomen te verdienen voor ons levensonderhoud. Consumptie, loonarbeid en levensonderhoud vallen binnen de markteconomie. Die economie als het managementsysteem van de bronnen die de wereld waarin wij leven rijk is: mens, dier en natuur.

In deze wereld wordt ons een verhaal aangeleerd. Steve Jobs vertelde dit verhaal als volgt:

“Als je opgroeit, krijg je te horen dat de wereld is zoals hij is en jouw leven is bestemd in deze wereld te leven. Probeer niet te opstandig te zijn, creëer een familie, heb plezier en spaar een beetje geld.

Dat is een zeer gelimiteerd leven.

Het leven kan veel rijker worden als je één simpel feit ontdekt. En dat is: alles om je heen dat je het leven noemt, werd gemaakt door mensen die niet slimmer zijn dan jij. En je kunt het veranderen, je kunt het beïnvloeden, je kunt je eigen dingen bouwen, die andere mensen kunnen gebruiken”.

Aangezien het systeem waarin wij leven gecreëerd is door mensen, kent het geen natuurwetten. Het is dus heel maakbaar. Ieder individu bezit de kracht bij te dragen aan de wereld waarin zij willen leven. Jij dus ook!

Samen creëren wij een nieuw verhaal. Een duurzame levensstijl is daar onderdeel van. Kies een Choice4Better! 🙂

De Kracht Van Het Kiezen

Met Choice4Better richten wij ons op jouw rol als consument. Als consument ligt jouw kracht in het bepalen van de vraag naar producten en services. Met de kracht van jouw keuze bepaal jij ook het aanbod. Hoe groter de vraag, hoe groter het aanbod.

Een ‘Choice4Better’ is een locatie waar een product en/of dienst wordt aangeboden waarbij het welzijn van mens, dier en natuur op één staat. Een duurzaam oogmerk ligt ten grondslag aan een bedrijf, organisatie of initiatief.

Door ‘een ‘Choice4Better’ te kiezen “vraag” jij aanbieders producten en services te leveren die het welzijn van mens, dier  & natuur vergroten. Dat beteken ook jouw eigen welzijn en leefomgeving.

Bedrijven die niet voldoen aan jouw duurzame vraag naar duurzame producten zullen langzaamaan uit het straatbeeld verdwijnen dan wel hun oogmerk veranderen.

Wees je ook van bewust dat bedrijven er alles aan doen om jou te laten geloven dat jij hun producten en/of services nodig hebt. Zoals David Ramsey stelt:

“Dan kopen we dingen die we niet nodig hebben, van geld dat we niet hebben, om indruk te maken op mensen die we niet mogen.”

Voordat je iets koopt kan jij je dus afvragen of jij het echt nodig hebt.

Is duurzaam duurder?


Hoewel duurzame producten en diensten duurder kunnen zijn, kan je stellen dat de ‘duurzame prijs’ eigenlijk de echte prijs is.

De huidige prijs is te laag. EcoSociale kosten zijn er wel, maar die worden niet meegerekend.

Toch zullen de prijzen van duurzame producten en services dalen naar mate de vraag toeneemt, maar het welzijn van mens, dier & natuur kan niet meer op worden bespaart.

Daarnaast zijn er voordelen op de lange termijn zoals energiebesparing & de bruikbaarheidsduur van producten. Ook verlagen subsidies en/of belastingkortingen de aanschafprijs.

Hierdoor kun je je afvragen of de prijs op de langere termijn niet lager ligt.

Wil Jij Gelijk Een Duurzame Keuze Maken?

Gebruik De Kracht Van ‘Choice4Better’!